Hmeromhnia

τελευταιες αναρτησεις

Tel Anartisis

Translate ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ NEWS

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Τα μαζεύει και φεύγει η οικογένεια Φιλίππου από την Ελλάδα!!!Τέλος εποχής για ΦΑΓΕ, Εlbisco και ΒΙΣ



Ειδήσεις χωρίς σύνορα blog ➤
Στον σταδιακό περιορισμό της επιχειρηματικής του δραστηριότητας στην Ελλάδα φαίνεται να προχωρά τα τελευταία χρόνια ο όμιλος Φιλίππου.
Ορόσημο αποτελεί η προ τετραετίας απόφαση να μεταφερθεί η έδρα της ΦΑΓΕ, στο Λουξεμβούργο, σε μια χώρα με χαμηλούς μεν συντελεστές φορολόγησης, η οποία, δε, είχε βρεθεί στο επίκεντρο αποκαλύψεων για τις πρακτικές της με πολυεθνικές.  Ένας από τους κύριους παράγοντες που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση φαίνεται να ήταν οι τεράστιες αλλαγές στην αγορά γάλακτος σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Τώρα, ο όμιλος Φιλίππου, τα ηνία του οποίου την τελευταία δεκαετία έχουν περάσει στους Θανάση (γιο του Γιάννη) και Κύρο (γιό του Κυριάκου) Φιλίππου, προχωρά ένα βήμα παραπέρα, ανακοινώνοντας μια νέα επένδυση, ύψους 100 εκατ.ευρώ, για τη δημιουργία μονάδα παραγωγής γιαουρτιού στη βιομηχανική ζώνη της πόλης Bettembourg στο Λουξεμβούργο.
Εlbisco και χαρτοβιομηχανία ΒΙΣ
Ωστόσο, παράλληλα με το σχεδιασμό για τη ΦΑΓΕ, οι επικεφαλής του ομίλου προχωρούν σε διαδοχικές κινήσεις για περαιτέρω συρρίκνωση των εν Ελλάδι δραστηριοτήτων.
Ακολούθησε πέρυσι το Φθινόπωρο, το κλείσιμο του εργοστάσιο παραγωγής χαρτιού που ανήκει στη βιομηχανία ΒΙΣ στο Βόλο γιατί αντιμετώπιζε συσσωρευμένα προβλήματα που αποτυπώθηκαν στις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις.
Αλλά και στην Εlbisco, έχουν ήδη δρομολογηθεί κινήσεις αναδιάρθρωσης. Ακολουθώντας το προ ετών μοντέλο μεταφοράς γραμμών παραγωγής (, η γραμμή παραγωγής φρυγανιάς που αυτή τη στιγμή λειτουργεί στο εργοστάσιό της Elbisco στο Πικέρμι, θα μεταφερθεί στις αρχές του 2018 στη Χαλκίδα και θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για όσους εργαζομένους επιθυμούν.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου