Hmeromhnia

τελευταιες αναρτησεις

Tel Anartisis

Translate ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ NEWS

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Λυσσαλέος οικονομικός πόλεμος. Οι ΗΠΑ «χτυπούν» ξανά την Deutsche Bank δωστε πονο πολυ πονο !



Ειδήσεις χωρίς σύνορα blog ➤
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο ακήρυχτος οικονομικός- γεωπολιτικός «πόλεμος» ανάμεσα στις ΗΠΑ και στη Γερμανία. Πόλεμος που έχει άμεσο στόχο την «δολιοφθορά» επιχειρήσεων κολοσσών που επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα τις οικονομίες των δύο χωρών.
Σ’ αυτή την «τιτανομαχία» οι ΗΠΑ έχουν στοχοποιήσει εδώ και περίπου οκτώ χρόνια την Deutsche Bank και συνεχίζουν την πολεμική εναντίον της. Τρανή απόδειξη αυτού αποτελεί το γεγονός ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αύξησε στο αστρονομικό ποσό των 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων,  το πρόστιμο προς την γερμανική τράπεζα, στο πλαίσιο εξωδικαστικού συμβιβασμού για την υπόθεση των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων, που πυροδότησε την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008.
Η Deutsche Bank κατηγορείται από τις αμερικανικές αρχές ότι συνέβαλε στην κρίση του 2008 με το να πουλήσει ενυπόθηκα δάνεια, μειωμένης εξασφάλισης την περίοδο 2005-2007. Η γερμανική τράπεζα είχε παραδεχθεί ότι βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τις αρχές των ΗΠΑ, προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα. Το αρχικό ποσό-πρόστιμο που είχε πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων ήταν της τάξεως των 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ωστόσο οι αμερικανικές αρχές ανέβασαν το ποσό του συμβιβασμού σε δυσθεώρητα ύψη, με σκοπό να «γονατίσουν» οικονομικά την γερμανική τράπεζα, αλλά και δώσουν ένα «ράπισμα» και στο Βερολίνο.
Η Deutsche Bank είναι ιδιωτική τράπεζα όμως το γερμανικό κράτος αποτελεί το βασικό της μέτοχο (κατέχει περίπου το 22% των μετοχών). Το γεγονός ότι η εν λόγω τράπεζα βρέθηκε εξ αρχής στο στόχαστρο των Αμερικανών, σ’ αυτό τον οικονομικό πόλεμο με το Βερολίνο, αποτελεί προϊόν συγκεκριμένης στρατηγικής που έχει ως στόχο την πρόκληση πληγμάτων στην γερμανική οικονομία.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου