Hmeromhnia

τελευταιες αναρτησεις

Tel Anartisis

Translate ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ NEWS

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Αλεξιάδης: Όποιος δεν μπορεί να πληρώσει φόρους κληρονομιάς να δίνει τα ακίνητα σε εμάς!



Ειδήσεις χωρίς σύνορα blog ➤
Στα σκαριά βρίσκεται η έκδοση υπουργικής απόφασης που θα δίνει στους πολίτες, που δεν μπορούν να κάνουν αποδοχή κληρονομιάς, τη δυνατότητα να εκχωρούν ακίνητο στο Δημόσιο, για να καλύπτουν την φορολογική υποχρέωση που απορρέει από τον φόρο κληρονομιάς.
Λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για την αύξηση του φαινομένου της αποποίησης κληρονομιάς από πολλούς πολίτες, φαινομένου που αυξήθηκε λόγω της αύξησης των χρεών και της φορολογίας στα ακίνητα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης προσήλθε στη Βουλή, προκειμένου να απαντήσει σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου.
Ο Αλεξιάδης επισήμανε στη Βουλή ότι υπάρχουν ζητήματα αναφορικά με το πώς θα γίνεται η εκτίμηση του ακινήτου ή η επιλογή μεταξύ των ακινήτων, που θα δίνει ο φορολογούμενος και «το πώς θα λύνονται αυτά, θα προβλέπεται στην υπό έκδοση υπουργική απόφαση ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες».
«Στην υπό έκδοση υπουργική απόφαση, έχουμε προβλέψει αν κάποιος χρωστάει 30.000 ευρώ στο δημόσιο και το ακίνητο που το δημόσιο θα συμφωνήσει να εκχωρηθεί για τη φορολογική υποχρέωση κάνει 50.000,αυτά τα 20.000 διαφορά, να μην τα χάνει ο πολίτης αλλά να υπάρχει ειδική διαδικασία ώστε ο πολίτης να προστατεύεται και να μην χάνει το δημόσιο», είπε επίσης ο κ. Αλεξιάδης.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου