Hmeromhnia

τελευταιες αναρτησεις

Tel Anartisis

Translate ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ NEWS

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Την επόμενη φορά που θα ανοίξετε ένα κουτάκι αναψυκτικού μην ξεχάσετε να κάνετε αυτό

Την επόμενη φορά που θα ανοίξετε ένα κουτάκι αναψυκτικού μην ξεχάσετε να κάνετε αυτό


Ειδήσεις χωρίς σύνορα blog ➤
Ίσως έχετε διαβάσει ή ακούσει απίστευτες ιστορίες σχετικά με μια οικογένεια που πέθανε από λεπτοσπείρωση επειδή συνήθιζε να πίνει αναψυκτικά απευθείας από το δοχείο.
Παρακάτω, αποφασίσαμε να σας αποκαλύψουμε τους πραγματικούς λόγους που αυτή η συνήθεια είναι επικίνδυνη.
Ας είμαστε ειλικρινείς. Το να πίνουμε αναψυκτικά απευθείας από το τενεκεδάκι, είναι κάτι αρκετά συχνό, ιδιαίτερα όταν δεν είμαστε στο σπίτι. Μόνο οι πιο προσεκτικοί καθαρίζουν το δοχείο με πετσέτα ή χαρτομάντιλο πριν το ανοίξουν. Αυτό είναι αρκετό όμως; Ας το ανακαλύψουμε.
Όλα τα δοχεία, φεύγουν από το εργοστάσιο σε πλαστικές συσκευασίες που τα απομονώνουν από τη βρωμιά και τη σκόνη ώσπου να φτάσουν στο σούπερ μάρκετ.
Εφόσον παραμένουν στα ράφια για τουλάχιστον 1-2 ημέρες, μαζεύουν πάνω τους ορισμένη σκόνη. Έτσι, είναι καλό να τα καθαρίζετε πριν πιείτε από εκεί. Στην πραγματικότητα, είναι αδύνατον αυτά τα κουτιά να είναι τόσο βρώμικα ώστε να χρειάζεται να τα καθαρίσετε με απορρυπαντικά.
Ωστόσο, πριν ανοίξετε ένα κουτάκι αναψυκτικού, ακολουθήστε τις εξής συμβουλές:
–Καθαρίστε το αλουμινένιο δοχείο γιατί δεν μπορείτε να είστε σίγουροι αν αποθηκεύτηκε με τον σωστό τρόπο.
-Αν χρησιμοποιήσετε ένα χαρτομάντιλο, να θυμάστε πως απομακρύνει τη σκόνη αλλά δεν απολυμαίνει.
-Σιγουρευτείτε πως το τενεκεδάκι είναι σε καλή κατάσταση: Δεν θα πρέπει να είναι σκουριασμένο, φουσκωμένο ή κατεστραμμένο.
–Αν το δοχείο είναι φουσκωμένο, αυτό μπορεί να είναι ένδειξη μόλυνσης λόγω ακατάλληλης αποστείρωσης. Τα δοχεία διογκώνονται επίσης, αν υπάρχουν μικροσκοπικά βαθουλώματα ή τρύπες σε αυτά.
–Αν το δοχείο έχει υποστεί ζημιά, η εσωτερική επικάλυψη που αποτρέπει το μέταλλο από την άμεση επαφή με το υγρό, μπορεί να ραγίσει. Σε αυτή την περίπτωση, το μέταλλο οξειδώνεται και το οξείδιο αναμιγνύεται με το υγρό. Είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιείτε κατεστραμμένα δοχεία.
Εν κατακλείδι, θα θέλαμε να αναφέρουμε μια απλή συμβουλή: δεν είναι καλό να πιστεύετε οποιεσδήποτε ιστορίες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ωστόσο, να έχετε κατά νου, πως από τη στιγμή που δεν γνωρίζετε πώς και πού είχε αποθηκευτεί ένα κουτί αναψυκτικού, καλύτερα να το καθαρίσετε πριν πιείτε απευθείας. Θα πρέπει να κάνετε ακριβώς το ίδιο και με οποιοδήποτε άλλο δοχείο ή μπουκάλι έρθει σε επαφή με το στόμα σας.
Πηγή: tilestwra
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου