Hmeromhnia

τελευταιες αναρτησεις

Tel Anartisis

Translate ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ NEWS

Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Πολύ λίγοι άνθρωποι αναγνωρίζουν τα θανάσιμα συμπτώματα της υπερκατανάλωσης καφεΐνης

Πολύ λίγοι άνθρωποι αναγνωρίζουν τα θανάσιμα συμπτώματα της υπερκατανάλωσης καφεΐνης


Ειδήσεις χωρίς σύνορα blog ➤
Λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης καφέ, ίσως έχετε νιώσει ένα τρέμουλο. Είναι κάτι αρκετά συνηθισμένο και συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους. Ωστόσο, το θέμα της υπερβολικής δόσης της καφεΐνης, απασχολεί αρκετό κόσμο μετά το θάνατο ενός εφήβου από τη Νότια Καρολίνα. Ο 16χρονος Ντέιβις Άλλεν Κράιπ, υπέστη καρδιακό επεισόδιο μετά από κατανάλωση μερικών ποτηριών καφέ σε λίγες μόνο ώρες. Ο μαθητής γυμνασίου μέσα σε μόλις 2 ώρες, ήπιε έναν καφέ λάτε, ένα μεγάλο παγωμένο Mountain Dew και ένα ενεργειακό ποτό. Έπειτα υπέστη καρδιακή αρρυθμία και μια ώρα αργότερα, είχε χάσει τη ζωή του

. Ο τραγικός τρόπος που απεβίωσε ο νεαρός, έριξε φως σε ένα πρόβλημα που δεν γνώριζαν πολλοί άνθρωποι. Οι γονείς του Ντέιβις θέλησαν να μάθουν και οι άλλοι γονείς τους σοβαρούς κινδύνους της υπερβολικής δόσης καφεΐνης. Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα σε ένα φλιτζάνι καφέ και σε μια επικίνδυνη ποσότητα. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουν όλοι τα σημάδια.  Τι είναι η καφεΐνη; Laura Caseley for LittleThings

 Από τεχνικής άποψης είναι ένα ναρκωτικό, αλλά είναι απολύτως νόμιμο. Πιθανώς είναι γνωστό πως οι κόκκοι καφέ και τα φύλλα τσαγιού, είναι δύο προϊόντα φυτών που παράγουν καφεΐνη, ώστε να τα απολαμβάνουν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τους New York Times, οι άνθρωποι παγκοσμίως πίνουν περίπου 26.000 φλιτζάνια καφέ ανά δευτερόλεπτο! 

Τι κάνει η καφεΐνη στον εγκέφαλο; Laura Caseley for LittleThings Οι περισσότεροι άνθρωποι πίνουν καφέ το πρωί, ώστε να μη νιώθουν νυσταγμένοι. Η καφεΐνη φτάνει στον εγκέφαλο και τον ξεγελάει, κάνοντάς τον να σκεφτεί πως είναι πιο ξεκούραστος από ό,τι είναι πραγματικά. 

Σύμφωνα με το Forbes, η χημική ουσία της καφεΐνης καλύπτει την αδενοσίνη, η οποία είναι η χημική ουσία που λέει στον εγκέφαλο ότι είστε κουρασμένοι και έτοιμοι για ύπνο.

 Μόλις εμφανιστεί η καφεΐνη, ο εγκέφαλος δεν ανιχνεύει την αδενοσίνη, επομένως η νευρολογική δραστηριότητα δεν επιβραδύνεται.

 Τι κάνει η καφεΐνη στο σώμα; Laura Caseley for LittleThings Τεχνικά, η χημική ουσία της καφεΐνης επηρεάζει μόνο τον εγκέφαλο, αλλά έχει κυμαινόμενο αποτέλεσμα στο υπόλοιπο σώμα. Η εγκεφαλική δραστηριότητα διεγείρει το νευρικό σύστημα, πυροδοτώντας κάθε νεύρο στο σώμα και απελευθερώνοντας αδρεναλίνη. Βραχυπρόθεσμα, αυτό σημαίνει ότι η καρδιά αντλεί ταχύτερα και το αίμα κυκλοφορεί πιο γρήγορα, σύμφωνα με το Scientific American.

 Πόση καφεΐνη είναι πάρα πολλή; Laura Caseley for LittleThings Οι ειδικοί συμφωνούν ότι μια μικρή ποσότητα καφεΐνης δεν είναι επιβλαβής. Η κλινική Μάγιο αναφέρει ότι μια πρώιμη έρευνα συνδέει τα μέτρια ποσά καφεΐνης με την καλύτερη καρδιά. Ωστόσο, υπάρχει όριο. Ένας ενήλικας δεν πρέπει να πίνει περισσότερο από 4 φλιτζάνια καφέ την ημέρα και κατά προτίμηση, πρέπει να παραμείνει περίπου στα 2 φλιτζάνια, σύμφωνα με την Washington Post. Τα ενεργειακά ποτά και οι άλλες πηγές καφεΐνης είναι πιο δύσκολο να μετρηθούν, αλλά εάν το ποτό αναφέρει την ποσότητα, μην ξεπερνάτε τα 400 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης. Το CDC, αναφέρει πως οι έφηβοι δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 100 χιλιοστόγραμμα και τα μικρότερα παιδιά δεν πρέπει να πίνουν καθόλου καφεΐνη.

 Ποια είναι τα συμπτώματα της υπερβολικής δόσης καφεΐνης; 1: Τρέμουλο και νευρικότητα Laura Caseley for LittleThings Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν το τρέμουλο από τη μεγάλη δόση του καφέ. Σύμφωνα με το FDA, το πρώτο σύμπτωμα είναι μια αγχώδης, νευρική αίσθηση. Μπορεί να τρέμουν τα χέρια ή να ενεργοποιηθούν τα αντανακλαστικά σας. Αυτές οι αισθήσεις μπορεί να συνοδευτούν από αίσθημα άγχους.

 2: Ζάλη και ναυτία Laura Caseley for LittleThings Το κέντρο δηλητηριάσεων Palmetto έκανε μια δήλωση αμέσως μετά το θάνατο του Ντέιβις Άλλεν Κράιπ, αναφέροντας τους πιθανούς κινδύνους της υπερβολικής κατανάλωσης καφεΐνης. Παρατηρείται ζάλη, ναυτία, διάρροια και επιληπτικές κρίσεις σε περιπτώσεις όπου λαμβάνεται υπερβολική ποσότητα. Η καφεΐνη διεγείρει το παχύ έντερο και το πεπτικό σύστημα, σύμφωνα με το Washington Post, οδηγώντας σε δυσάρεστα συμπτώματα.

 #3 Αϋπνία Laura Caseley for LittleThings Είναι λογικό να μην πίνετε καφέ το απόγευμα, μιας και δε θέλετε να μείνετε ξύπνιοι όλη τη νύχτα. Ακόμη και ένα φλιτζάνι καφέ αργά μέσα στην ημέρα, μπορεί να σας κρατήσει ξύπνιους. Ο καφές παραμένει στο σώμα για ώρες. Σύμφωνα με το Forbes, η καφεΐνη μπορεί να χρειαστεί ως και 24 ώρες για να φύγει πλήρως από τον οργανισμό.

 #4 Αυξημένος καρδιακός ρυθμός και παλμοί Laura Caseley for LittleThings Η καφεΐνη διεγείρει τον καρδιακό ρυθμό και εκεί η ουσία γίνεται πραγματικά επικίνδυνη. Για τους περισσότερους ανθρώπους, ο υψηλός καρδιακός ρυθμός που σχετίζεται με την καφεΐνη δεν είναι θανάσιμος, σύμφωνα με τους New York Times. Ακόμη και οι αρρυθμίες της καρδιάς (ακανόνιστοι ρυθμοί) είναι απίθανο να βλάψουν τους ανθρώπους χωρίς προϋπάρχουσες συνθήκες. Ωστόσο, για τα άτομα που έχουν καρδιακές ανωμαλίες, παθήσεις ή καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες καφεΐνης σε χάπια, η διέγερση της καρδιάς μπορεί να προκαλέσει καρδιακή ανακοπή και να οδηγήσει σε θάνατο. 

Πόση καφεΐνη υπάρχει στα αγαπημένα σας ποτά; Laura Caseley for LittleThings Διαφορετικά είδη καφεϊνούχων ποτών περιέχουν διαφορετικές ποσότητες καφεΐνης, σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας. 1 φλιτζάνι μαύρου τσαγιού περιέχει 14-70 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης. 1 φλιτζάνι καφέ περιέχει περίπου 95-200 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης. 1 ενεργειακό ποτό περιλαμβάνει 200 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης. Τα χάπια καφεΐνης περιέχουν 200 χιλιοστόγραμμα και μπορούν να καταναλωθούν υπερβολικά.

 Τι πρέπει να κάνετε αν υποψιάζεστε ότι έχετε πιει υπερβολική δόση καφέ; Laura Caseley for LittleThings Αν ήπιατε πολύ καφέ και εμφανίσατε τρέμουλο στα χέρια, θα πρέπει να αφήσετε την επίδραση να περάσει, σύμφωνα με το NPR. Μείνετε ενυδατωμένοι και αποφύγετε τον καφέ για τουλάχιστον 48 ώρες, ώστε να φύγει από τον οργανισμό σας. Αν υποψιάζεστε ότι έχετε καταναλώσει υπερβολική δόση καφέ, εσείς ή κάποιος άλλος, ζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια. Ο γιατρός θα μπορέσει να σας χορηγήσει την κατάλληλη θεραπεία, να παρακολουθεί τον καρδιακό ρυθμό και να ελέγξει για τυχόν επικίνδυνες ανωμαλίες.


Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου