Hmeromhnia

τελευταιες αναρτησεις

Tel Anartisis

Translate ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ NEWS

Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Λονδίνο: Η συγκλονιστική μαρτυρία του ανθρώπου που τράβηξε τη φωτογραφία του νεκρού τρομοκράτη

Λονδίνο: Η συγκλονιστική μαρτυρία του ανθρώπου που τράβηξε τη φωτογραφία του νεκρού τρομοκράτη


Ειδήσεις χωρίς σύνορα blog ➤
Ο 25χρονος Γκάμπριελ Σκιότο είναι ο άνθρωπος που τράβηξε την φωτογραφία του ενός εκ των δραστών της επίθεσης στο Λονδίνο, να κείτεται στο έδαφος και η οποία κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου.
Ο Σκιότο μίλησε στον Guardian και είπε πως είχε πάει να δει τον τελικό του Champions League, σε μια παμπ καθώς είναι φίλος της Γιουβέντους. Την ώρα που περπατούσε στην Παρκ Στριτ, είδε ένα άντρα να τρέχει πανικόβλητος και να τον προτρέπει να απομακρυνθεί γιατί γίνεται τρομοκρατική επίθεση, αλλά αυτός συνέχισε να κατευθύνεται προς την πλευρά της επίθεσης.
«Είμαι ντοκιμαντερίστας και έτσι έκανα αυτό που ξέρω. Είδα τρία άτομα στα 20 μέτρα μακριά να τρέχουν από την αντίθετη πλευρά από την αγορά Μπόροου. Κοντά τους ήταν και ένας αστυνομικός ο οποίος τους φώναζε σαν να ήθελε να τους τρομάξει.
Εκείνοι έτρεξαν προς την πλευρά μου για να ξεφύγουν από τον αστυνομικό. Έστριψαν αριστερά στην Stoney Street προς την παμπ Wheatsheaf. Ξαφνικά εμφανίστηκαν από την αντίθετη κατεύθυνση πολλοί αστυνομικοί . Φώναζαν “Σταματήστε, σταματήστε, πέστε στο έδαφος”. Τότε οι αστυνομικοί τους πυροβόλησαν».Λίγο αργότερα τράβηξε τη φωτογραφία του δράστη να είναι στο έδαφος. Ο Σκιότο είπε πως όταν τράβηξε τη φωτογραφία ο άνδρας που ήταν πεσμένος στην άσφαλτο ήταν ακόμα ζωντανός αν και γύρω του υπήρχε πολύ αίμα.
«Τον είδα να κουνιέται. Υπήρχε πολύ αίμα, ενώ ο αστυνομικός που ήταν από πάνω του ήταν φοβισμένος .Οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να βεβαιωθούν ότι οι πολίτες στην αγορά Μπόροου ήταν ασφαλείς και δεν υπήρχαν τραυματίες. Προσπαθούσαν να τους βγάλουν έξω. Η αντίδρασή τους ήταν πολύ γρήγορη».

Ψεύτικα τα γιλέκα αυτοκτονίας που φορούσαν οι τρομοκράτες στο Λονδίνο


Τα γιλέκα αυτοκτονίας που φορούσαν οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο φέρεται να ήταν ψεύτικα, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα που επικαλείται πληροφορίες από την αστυνομία του Λονδίνου τα γιλέκα αυτοκτονίας ήταν ψεύτικα και ο σκοπός των δραστών ήταν να παραπλανήσουν τους αστυνομικούς.
gileka1

«Τρέξε, κρύψου, πέστο» – Η οδηγία των αρχών στους Λονδρέζους


«Τρέξε, κρύψου, πέστο», αυτή είναι η οδηγία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας στο Λονδίνο προς τους πολίτες, μέχρι να συλληφθούν οι δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων.
Το μήνυμα ανέβηκε στο twitter και καταδεικνύει το μέγεθος του πανικού που ακολούθησε τις επιθέσεις.
DBblfz7XoAI9bQd

Ηρωικοί πολίτες αντιμετώπισαν τους τρομοκράτες με καρέκλες και ποτήρια μπύρας!


Καθώς τα περιστατικά βρίσκονταν σε εξέλιξη, η αστυνομία ενημέρωσε και προειδοποίησε τους πολίτες να απομακρυνθούν από κάθε απειλή, παρά να παραδοθούν ή να προσπαθήσουν να διαπραγματευτούν.
Πολλοί, ωστόσο, όπως μεταδίδει ο Guardian, είτε δεν πρόλαβαν να το κάνουν είτε επέλεξαν να αγνοήσουν την οδηγία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας. Άλλοι, δε, σύμφωνα με μαρτυρίες, έμειναν πίσω για να βοηθήσουν τα θύματα της επίθεσης και πολλοί έδωσαν μάχη με τους τρομοκράτες, αντιμετωπίζοντάς τους κατά μέτωπο, χρησιμοποιώντας ως «όπλα» τους, καρέκλες και ποτήρια μπύρας!
Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις δράστες, οπλισμένοι με μαχαίρια, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και επιτέθηκαν σε ανθρώπους στην αγορά του Μπόροου, στη νότια πλευρά του Τάμεση. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι οι δράστες μαχαίρωσαν ανθρώπους στον δρόμο, μέσα σε παμπ και σε εστιατόρια, πριν πέσουν νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών που επενέβησαν στο σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου