Hmeromhnia

τελευταιες αναρτησεις

Tel Anartisis

Translate ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ NEWS

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

ΤΟ ΔΝΤ ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ…Ο ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΕΙ ΝΑΙ! Τέλος οι επιστροφές φόρου για μισθωτούς και συνταξιούχους…

ΤΟ ΔΝΤ ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ…Ο ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΕΙ ΝΑΙ! Τέλος οι επιστροφές φόρου για μισθωτούς και συνταξιούχους…


Ειδήσεις χωρίς σύνορα blog ➤
Παρελθόν θα αποτελούν τα πιστωτικά εκκαθαριστικά για μισθωτούς και συνταξιούχους. Φέτος ήταν ίσως η τελευταία χρονιά που κάποιοι από τα 4,1 εκατομμύρια φορολογουμένους που δηλώνουν εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις, έλαβαν επιστροφή φόρου.
Η απαίτηση του ΔΝΤ για κατάργηση των κωδικών που μειώνουν το φόρο ή το φορολογητέο εισόδημα σε μισθωτούς συνταξιούχους ολοκληρώνεται με την υποβολή των δηλώσεων για τα φετινά εισοδήματα το 2018, όταν δεν θα υπάρχει πια ο κωδικός για ιατρικές δαπάνες.
Τα περισσότερα από αυτά, Όμως, αφορούν ελεύθερους επαγγελματίες και εργαζόμενους με μπλοκάκι, που τους γίνεται παρακράτηση φόρου 20% κάθε φορά που πληρώνονται.
Αντιθέτως, ένας συνταξιούχος ή ένας υπάλληλος που πληρώνεται με μισθολόγιο, υφίσταται πολύ μικρότερη παρακράτηση κάθε μήνα.
Πλέον όμως από 1.1.2018 και αυτή η κατηγορία εκπτώσεων φόρου καταργείται. Μόνον όσοι κάνουν δωρεές σε πολιτικά κόμματα και υποψηφίους πολιτευτές θα γλιτώνουν φόρο ή θα παίρνουν και λεφτά πίσω, αφού αυτή η φοροαπαλλαγή θεσπίστηκε από φέτος σαν μέσο καταπολέμησης του «μαύρου» πολιτικού χρήματος. Αν οι συνταξιούχοι δεν κάνουν τέτοιες χορηγίες όμως, θα πληρώνουν σε φόρους ότι δεν δίνουν σε πολιτικά πρόσωπα και σχηματισμούς.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου