Hmeromhnia

τελευταιες αναρτησεις

Tel Anartisis

Translate ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ NEWS

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Καμπανάκι κινδύνου: Τα προϊόντα καθαρισμού είναι τόσο επιβλαβή όσο 20 τσιγάρα ημερησίως

Καμπανάκι κινδύνου: Τα προϊόντα καθαρισμού είναι τόσο επιβλαβή όσο 20 τσιγάρα ημερησίως


Ειδήσεις χωρίς σύνορα blog ➤
Η τακτική χρήση προϊόντων καθαρισμού έχει αντίκτυπο στους πνεύμονες μας, ο οποίος συγκρίνεται με τα προβλήματα που προκαλείται από το κάπνισμα ενός πακέτου τσιγάρων επί καθημερινή βάση, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Στην έρευνα, που διήρκεσε 20 έτη, συμμετείχαν περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι και διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες υπέφεραν ιδιαίτερα από σοβαρά προβλήματα υγείας μετά από μακροχρόνια χρήση προϊόντων καθαρισμού.
Η μείωση της λειτουργίας των πνευμόνων των γυναικών που εργάζονται ως καθαρίστριες ή χρησιμοποιούν συχνά καθαριστικά προϊόντα στο σπίτι τους ήταν συγκρίσιμη με το κάπνισμα 20 τσιγάρων την ημέρα για διάστημα 10 με 20 ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στους άνδρες που συμμετείχαν στην έρευνα δεν διαπιστώθηκε κάποια επιβλαβή συνέπεια.
Οι επιστήμονες που έκαναν την εν λόγω έρευνα προτείνουν την αποφυγή των προϊόντων καθαρισμού και την αντικατάστασή τους με νερό και προϊόντα από μικροΐνες.
«Ενώ οι βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις των χημικών των καθαριστικών στο άσθμα τεκμηριώνονται όλο και περισσότερο, δεν γνωρίζουμε τις μακροπρόθεσμες. Φοβόμαστε ότι αυτά τα χημικά μπορούν να επιταχύνουν τον ρυθμό της μείωσης των πνευμονικών λειτουργιών, που επέρχεται με την πάροδο των ετών, προκαλώντας μόνιμη βλάβη κάθε μέρα, κάθε χρόνο», δήλωσε ο καθηγητής ιατρικής στο πανεπιστήμιο του Μπέργκεν Σεσίλ Σβέινς και επικεφαλής της έρευνας.
Η εν λόγω μελέτη δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες στο American Thoracic Society’s American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου