Hmeromhnia

τελευταιες αναρτησεις

Tel Anartisis

Translate ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ NEWS

Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Χταπόδια: Μήπως τρώμε εξωγήινους και δεν το ξέρουμε;

Χταπόδια: Μήπως τρώμε εξωγήινους και δεν το ξέρουμε;


Ειδήσεις χωρίς σύνορα blog ➤
Φαίνεται πως μια έρευνα που διενεργούν 33 επιστήμονες έρχεται να καταρρίψει ό,τι ξέραμε για το χταπόδι.

Η θεωρία που υποστηρίζει μέχρι σήμερα πως το μαλάκιο αποτελεί εξέλιξη ενός είδος κεφαλόποδου που ζούσε στη Γη πριν από 500 εκατομμύρια χρόνια, φαίνεται πως καταρρέει. Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, οι γενετικές διαφορές μεταξύ των δύο ειδών, είναι τεράστιες και τέτοια εξέλιξη των χταποδιών θα ήταν αδύνατη, μέσα σε αυτό το χρονικό πλαίσιο.
Σύμφωνα με την έκθεση, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Progress in Biophysics and Molecular Biology», τα χταπόδια διαθέτουν ένα εξελιγμένο νευρικό σύστημα, σώματα που αλλάζουν μορφή και τη δυνατότητα να προσαρμόζουν την παρουσία τους, στο φυσικό τους περιβάλλον. Τα κεφαλόποδα δεν έχουν τέτοια χαρακτηριστικά.
Τώρα οι επστήμονες ανακάλυψαν ότι τα χταπόδια μπορούν και αλλάζουν το RNA τους, ανάλογα με το περιβάλλον που ζουν. Όπως επισημαίνουν, αυτή η ιδιότητά τους, είναι τεχνολογία από το μέλλον, δηλαδή ότι τα χταπόδια είναι εξελιγμένοι οργανισμοί για τη Γη αυτή τη στιγμή.
Με δημοσίευση του το Sputnik, αναφέρει πως «κρυοσυντηρημένα και προστατευμένα γονιμοποιημένα αυγά χταποδιών» ίσως έφτασαν στη Γη μέσω ενός κομήτη.
Εμείς περιμένουμε την απόδειξη όλων αυτών των θεωριών, και μέχρι τότε θα συνεχίζει να αποτελεί εκλεκτό μεζέ για να συνοδεύσει το ούζο μας.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου