Hmeromhnia

τελευταιες αναρτησεις

Tel Anartisis

Translate ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ NEWS

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Ο Σύριζα επιστρέφει με φρενήρη ρυθμό στο 4%! ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ και η ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ! Eνα ακόμη σκοτεινό deal ανάμεσα σε Μέρκελ-Τσίπρα!

 Ο Σύριζα επιστρέφει με φρενήρη ρυθμό στο 4%! ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ και η ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ!  Eνα ακόμη σκοτεινό deal ανάμεσα σε Μέρκελ-Τσίπρα!


Ειδήσεις χωρίς σύνορα blog ➤
Mε φρενήρη ρυθμό ο Σύριζα επιστρέφει στο 4% αυτή τη φορά εξαιτίας του Σκοπιανού. Η πιο ανθεκτική μνημονιακή κυβέρνηση η οποία προσδέθηκε στο άρμα της Μέρκελ -εξαιτίας του γεγονότος ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος ανέχθηκε το εγχώριο διαφθαρμένο πελατειακό κράτος-πνέει τα λοίσθια.
Παρόλα αυτά ως που να βγει η πολιτική ψυχή των Μέρκελ και Τσίπρα οι δύο ηγέτες δείχνουν αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν το 2ο μεγαλύτερο σκάνδαλο στην Ιστορία της Ευρωπαικής Ενώσσεως: Tην δήθεν καθαρή έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. Το πρώτο ήταν η είσοδος της Ψωροκώσταινας στη ζώνη του Ευρώ. Και παρότι ο Σύριζα διαλύεται ο Τσίπρας και η Μέρκελ είναι έτοιμοι να ντιλάρουν για μια ακόμη φορά. Οι δύο ηγέτες επέλεξαν να χορέψουν μαζί το τανγκό του πολιτικού τους τέλους.
Αυτή τη φορά είναι η ανάγκη της Μέρκελ-σύμφωνα με τη Die Zeit-η οποία ανοίγει το δρόμο για ένα ακόμη σκοτεινό πάρε-δώσε ανάμεσα στους δύο ηγέτες. Ο Τσίπρας είναι έτοιμος να μετατρέψει την Ελλάδα σε προσφυγική χαβούζα για λίγες ακόμη τζούρες εξουσίας. Την ίδια στιγμή ο Μητσοτάκης αντί να βγει και να καταγγείλει την συμπαιγνία Τσίπρα-Μέρκελ περιμένει τον Σύριζα να πέσει σαν ώριμο φρούτο. Δεν γίνονται όμως έτσι οι ηγέτες. Ο Μητσοτάκης γνωρίζει πως σαν πρωθυπουργός θα βρει απέναντί του από τον Κουφοντίνα και τον Ρουβίκωνα ως τους καραμανλικούς και τους εργατοπατέρες. Οφείλει λοιπόν να γίνει θεριό ατάιστο για να μην απογοητεύσει τον φίλο μου Θανάση Μαυρίδη και τους ταλαίπωρους ψηφοφόρους του.
Η εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit επισημαίνει σε ανάλυσή της ότι «η Άγκελα Μέρκελ χρειάζεται τώρα βοήθεια από την Ιταλία και την Ελλάδα» προκειμένου να βρει ταχύτατα λειτουργικές λύσεις στο προσφυγικό ζήτημα και να βγει από τη δύσκολη θέση που έχει περιέλθει εντός των συνόρων εξαιτίας της σφοδρής διαμάχης με τον γερμανό υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ και το Χριστιανοκοινωνικό Κόμμα που αυτός εκπροσωπεί.
«Ειδικά η Ιταλία και Ελλάδα», σχολιάζει η εφημερίδα του Αμβούργου. «Δύο χώρες στις οποίες οι συμπάθειες για την καγκελάριο είναι περιορισμένες, για να το διατυπώσουμε επιεικώς. Η Γερμανία υπήρξε υπερβολικά σκληρή, αδιάλλακτη, ελάχιστα αλληλέγγυα απέναντί τους κατά τη διάρκεια της ευρωκρίσης -τουλάχιστον έτσι το αισθάνθηκε η πλειονότητα των Ιταλών και των Ελλήνων. Και τώρα χρειάζεται η Μέρκελ αυτές τις δύο χώρες προκειμένου να σώσει τη θέση της στην καγκελαρία. (…) Τι ευκαιρία για τους Ιταλούς και τους Έλληνες».
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η γερμανίδα καγκελάριος θα επιδιώξει να διαπραγματευθεί διμερείς συνθήκες για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος. Αναλύοντας τους πιθανούς λόγους που θα ωθούσαν την ελληνική κυβέρνηση να συναινέσει σε ένα σχέδιο που θα προβλέπει επιστροφή από τη Γερμανία των προσφύγων που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα, γράφει ότι έχει κάποιο συμφέρον να το πράξει και εξηγεί: «Η χώρα βρίσκεται κοντά στην έξοδο από το πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόστηκε επί της ουσίας από τη Γερμανία. Από εκεί και πέρα γίνονται διαπραγματεύσεις για πιθανή απομείωση του χρέους. Κανείς δεν έχει ακόμη συνδέσει δημοσίως το προσφυγικό και το ζήτημα του χρέους. Αλλά η ανάγκη της Μέρκελ θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία για τον Τσίπρα», σχολιάζει η Die Zeit.
kourdistoportocali
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου