Hmeromhnia

τελευταιες αναρτησεις

Tel Anartisis

Translate ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ NEWS

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Απίστευτη φάμπρικα είχαν στήσει τσιγγάνοι: Τα εξώγαμα, οι μετανάστες και η μίζα…

Απίστευτη φάμπρικα είχαν στήσει τσιγγάνοι: Τα εξώγαμα, οι μετανάστες και η μίζα…


Ειδήσεις χωρίς σύνορα blog ➤
Δήλωναν γονείς εξώγαμων παιδιών που δήθεν είχαν αποκτήσει με τσιγγάνες για να εξασφαλίσουν νόμιμη διαμονή στην Ελλάδα έναντι αδράς αμοιβής
Δεκάδες αλλοδαποί δήλωσαν τα τελευταία χρόνια… γονείς εξώγαμων παιδιών που δήθεν είχαν αποκτήσει με τσιγγάνες, εξασφαλίζοντας έτσι τη νόμιμη διαμονή τους στην Ελλάδα! Αλλά και οι μητέρες εξασφάλιζαν μια γερή χρηματική αμοιβή από το κύκλωμα που τις έφερνε σε επαφή μέσω μιας δικηγόρου με τους παράτυπους αλλοδαπούς και τα μέλη του εισέπρατταν «μίζα»!
Το οργανωμένο κύκλωμα που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Λιβαδειάς, δρούσε από το 2014 με ιεραρχική δομή και το αποτελούσαν τέσσερις τσιγγάνοι, δύο άνδρες ηλικίας 43 και 21 και δύο γυναίκες 58 και 34 χρόνων και ένας 30χρονος Έλληνας. Οι «αρχηγοί» του, που ήταν η 58χρονη και ο 43χρονος, έπειθαν τσιγγάνες -ακόμη και συγγενείς τους!- πριν γεννήσουν να δηλώσουν ψευδώς ότι απέκτησαν παιδιά με αλλοδαπούς διαφόρων εθνικοτήτων, οι οποίοι πήγαιναν μαζί τους σε συμβολαιογραφικά γραφεία για να συντάξουν πράξεις αναγνώρισης των υποτιθέμενων παιδιών τους!
Στη συνέχεια δήλωναν την αναγνώριση σε δημοτικό ληξιαρχείο. Οι «μαϊμού» γονείς -κυρίως Πακιστανοί- πλήρωναν «ταρίφα» ύψους 2.000 ευρώ για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, από την οποία μπορούσαν πλέον να εξασφαλίζουν νομιμοποιητικά έγγραφα για να παρατείνουν την παραμονή τους στη χώρα ως γονείς ανήλικων ημεδαπών τέκνων. Από τα χρήματα αυτά, 500 ευρώ κρατούσαν τα μέλη του κυκλώματος και τα υπόλοιπα ήταν η αμοιβή της μητέρας!
Τα τέσσερα από τα πέντε μέλη του κυκλώματος συνελήφθησαν στη Λιβαδειά, μαζί με μια 19χρονη και δύο αλλοδαπούς ηλικίας 36 και 35 χρόνων, που ο πρώτος εμφανιζόταν ως ο «πατέρας» του παιδιού της νεαρής με μεσολαβητή τον δεύτερο. Στην κατοχή των δύο αλλοδαπών κατασχέθηκαν 2.340 ευρώ, από τα οποία 2.000 ευρώ προορίζονταν ως αμοιβή των μελών του κυκλώματος και της 19χρονης.
Σε βάρος των επτά συλληφθέντων, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Λιβαδειάς άσκησε δίωξη κατά περίπτωση για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, διατάραξη οικογενειακής τάξης και παράβαση των διατάξεων του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης. Ως τώρα, έχουν εξιχνιαστεί 26 παράτυπες αναγνωρίσεις τέκνων από το 2014. Γι” αυτές, περιλαμβάνονται στην δικογραφαία και άλλα 46 άτομα, μεταξύ των οποίων 20 τσιγγάνες μητέρες ανήλικων παιδιών, 25 αλλοδαποί που εμφανίζονταν ως πατέρες και μία δικηγόρος.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου