Αφορμή για να «απασφαλίσει» κατά του αντιπροέδρου του Alpha και δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης στάθηκε το σχόλιο- απάντηση του δημοσιογράφου σε ανάρτηση του αρχισυντάκτη του «Πρώτου Θέματος» Μάκη Πολλάτου, στο Twitter, σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, την Τρίτη μετά τη σύσκεψη στο Λαύριο. 
Ειδικότερα, αρχικά σε ανάρτησή του ο δημοσιογράφος Μάκης Πολλάτος παρέθεσε την δήλωση του πρωθυπουργού ότι «οι δασικοί χάρτες έπρεπε να έχουν γίνει από τη δεκαετία του 50», σχολιάζοντας: «Ελπίζω σε λίγο να μην ρίξει τις ευθύνες για τη φωτιά στο Μάτι και την εκατόμβη των νεκρών στους Σοφοκλή Βενιζέλο, Κωνσταντίνο Καραμανλή, Παπάγο και Πλαστήρα!».
Ο αντιπρόεδρος του Alpha Δήμος Βερύκιος απάντησε στο σχόλιο του Μάκη Πολλάτου, γράφοντας «ναι Μάκη μου, οι ρίζες του κακού στο Μάτι φτάνουν στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, την εποχή της αντιπαροχής & της άναρχης δόμησης στα Αστικά Κέντρα. Η γενιά μας θυμάται τις διαφημίσεις του ´70 «οικόπεδα με δόσεις/φως-νερό-τηλέφωνο»…Τουλάχιστον εσυ & θύμηση έχεις & ακριβοδίκαιος ήσουν».
Άμεση ήταν η αντίδραση από τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος σχολίασε «σταματά ρε Δήμο πια έχεις καταντήσει αηδία! Ναι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής διόρισε άχρηστους να διαχειριστούν την φωτιά και εξέλεξε την ανύπαρκτη και εξαφανισμένη Δούρου…».