Hmeromhnia

τελευταιες αναρτησεις

Tel Anartisis

Translate ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ NEWS

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! ΑΠΟΒΑΣΗ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΙΑΝΩΝ – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ (ΦΩΤΟ)

https://www.newschorissinora.com/


Ειδήσεις χωρίς σύνορα blog ➤
Eν μέσω θέρους μια αποβατική άσκηση-μήνυμα με αποδέκτη την ελληνική πλευρά πραγματοποίησαν ομάδες του Μηχανικού της τουρκικής Στρατιάς του Αιγαίου στο πλαίσιο άσκησης με μονάδα του καταριανού Στρατού.
Σε μια περίοδο δηλαδή κατά την οποία υποτίθεται ότι υπάρχει μορατόριουμ ασκήσεων οι Τούρκοι προχωρούν σε κινήσεις που δείχνουν ξεκάθαρα ποιος είναι ο στόχος τους.
Η άσκηση εκτέλεστηκε στις ακτές του Αιγαίου και όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το τουρκικό ΥΠΑΜ επρόκειτο για μονάδες «πρώτου κύματος» για ταχεία κίνηση των αποβατικών δυνάμεων.
Είναι σαφές ότι η Άγκυρα ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για αιφνιδιαστικές ταχείες ενέργειες σε περίπτωση που επιχειρήσει να κάνει γεώτρηση νοτίως του Καστελόριζου και η Αθήνα αντιδράσει όπως πρέπει.
Η στρατηγική συμμαχία Τουρκίας-Κατάρ είναι γνωστή καθώς η Άγκυρα διατηρεί την μεγαλύτερη βάση της εκτός τουρκικού εδάφους στο εμιράτο του Κατάρ, στην οποία έχουν εκγατασταθεί 3.000 στελέχη των τουρκικών ΕΔ. 
Η βάση αυτή ξεκίνησε την λειτουργία της τους πρώτους μήνες του 2016 και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η συμφωνία με την χώρα αυτή της Μέσης Ανατολή υπεγράφη με το σκεπτικό πως οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν τις «ίδιες απειλές»
Η Άγκυρα την στηρίζει την ανεξαρτησία του Κατάρ από ισχυρούς γείτονες όπως το Ιράν και η Σαουδική Αραβία.
Ο ίδιος αναλυτής υπογραμμίζει πως μετά την συμφωνία των ΗΠΑ με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, το Κατάρ δεν θεωρεί τις ΗΠΑ φερέγγυες και στράφηκε για αυτό τον λόγο στην Τουρκία, η επιστροφή της οποίας στην περιοχή έναν αιώνα μετά την αποχώρησή της ήταν και θέμα γοήτρου για την Άγκυρα.
Όμως οι πλανητικές επιδιώξεις της Άγκυρας έχουν οδηγήσει και στο πρόγραμμα συνεργασίας με την κυβέρνηση της Σομαλίας.
Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο από την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης Σομαλών κομάντος από τις τουρκικές ένοπλες Δυνάμεις επισημαίνοντας πως θα υπηρετήσουν την χώρα τους «παρέχοντας ασφάλεια και ειρήνη» όπως αναφέρει ο Μαρίνος Γκασιάμης από το news.gr
Η Τουρκία διαθέτει και σε αυτή την χώρα στρατιωτική βάση που μάλιστα εγκαινιάστηκε και με τις ευλογίες του ΟΗΕ. Σύμφωνα με την Daily Sabah σε αυτή θα εδρεύουν 200 τούρκοι στρατιωτικοί και σε πρώτη φάση θα εκπαιδεύσουν 10.500 Σομαλούς στρατιώτες.
Η Άγκυρα παρέχει εδώ και 7 τουλάχιστον χρόνια στρατιωτική βοήθεια στη Σομαλία.
Με αυτή την βάση η Τουρκία αποκτά πρόσβαση στο «κέρας» της Αφρικής. Είναι σαφές ότι επιδιώκει να βάλει «πόδι» και στις μεγάλες  θαλάσσιες οδούς.

Misafir askerî öğrenci olarak ülkemizdeki komando eğitimlerine başarıyla devam eden Somalili askerler, ülkelerinde barışın ve güvenliğin teminatı olarak görev yapacak.🇹🇷🇸🇴
491 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου