Hmeromhnia

τελευταιες αναρτησεις

Tel Anartisis

Translate ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ NEWS

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Κι όμως είναι αλήθεια: Εταιρία έδινε παραπάνω χρήματα στις γυναίκες που φορούσαν κοντές φούστες στη δουλειά (ΦΩΤΟ)

https://www.newschorissinora.com/


Ειδήσεις χωρίς σύνορα blog ➤
Με το που έγινε γνωστή η είδηση τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά με τους χρήστες να μιλάνε για «φρικτή μεταχείριση των γυναικών». Μάλιστα η φημισμένη φεμινίστρια δημοσιογράφος Zalina Marshenkulova αποκάλεσε την πρωτοβουλία της Tatprof «ως πρωτοβουλία από τον Μεσαίωνα» .
Μια ρωσική εταιρεία προσέφερε στις γυναίκες υπαλλήλους της έξτρα χρήματα σε μετρητά για να φορούν κοντές φούστες ή φορέματα κατά την διάρκεια της δουλειάς τους. 
Η Tatprof δημιούργησε το λεγόμενο «μαραθώνιο θηλυκότητας» όπου καλούσε το γυναικείο προσωπικό να φοράει φορέματα ή φούστες πάνω από το γόνατα και συγκεκριμένα  «όχι μακρύτερα από πέντε εκατοστά από το γόνατο».  Το αντίτιμο για κάθε εργαζόμενη που έπαιρνε μέρος ήταν 100 ρούβλια σε μετρητά πέρα από τον κανονικό μισθό.

Σε απάντηση εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε ότι «ελπίζαμε ότι η καμπάνια μας θα αυξήσει την ευαισθητοποίηση των γυναικών μας, επιτρέποντάς τους να δείξουν τη θηλυκότητα τους και τη γοητεία τους».
Οι χρήστες του Twitter στη Ρωσία δεν εντυπωσιάστηκαν και τα αρνητικά σχόλια έπεσαν βροχή. Μάλιστα ένα από αυτά που έχει και τα περισσότερα retweets λέει «Ένα μπόνους 100 ρούβλιων για γυναίκες που θα έρθουν (στην δουλειά) με κοντές φούστες και μακιγιάζ για να … φωτίσουν την ημέρα μιας ομάδας που κυριαρχείται από άνδρες».
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου