Hmeromhnia

τελευταιες αναρτησεις

Tel Anartisis

Translate ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ NEWS

Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Εκτακτο: Ραγδαίες εξελίξεις μετά τις «βόμβες» Μιωνή: Την διαγραφή του Παππά από τον ΣΥΡΙΖΑ ζητά η κυβέρνηση

https://www.newschorissinora.com/


Ειδήσεις χωρίς σύνορα blog ➤
Την διαγραφή του Νίκου Παππά από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε, με δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
«24 ώρες μετά την αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους επί των ημερών της διακυβέρνησής του ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να σιωπά. Τα ερωτήματα, όμως, είναι αμείλικτα. Γνώριζε την ύπαρξη παρακράτους ο κ. Τσίπρας; Αν ναι τι έκανε γι αυτό; Ενημερώθηκε από τον κ. Παππά τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησής του και πιο στενό του συνεργάτη; Σε κάθε περίπτωση ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους κανόνες της Δημοκρατίας οφείλει να διαγράψει άμεσα τον κ. Παππά από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό».
Θυμίζουμε ότι στη συνομιλία που είχε ο επιχειρηματίας με τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά το 2016 -την οποία κατέγραψε όπως δήλωσε για προστασία δική του και των συνεργατών του- μπαίνει στο «κάδρο» ο πρώην υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Το ηχητικό απόσπασμα παίρνει το δρόμο για τον εισαγγελέα. Οι αποκαλύψεις είναι συγκλονιστικές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σάμπυ Μιωνή, στη συνομιλία που είχαν με τον Νίκο Παππά σχετικά με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο πρώην υπουργός Επικρατείας του είχε αναφέρει: «Ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα» και ότι «ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω ότι κάποιοι βγάζουν λεφτά και, μάλιστα, πολλά λεφτά» και ότι «έκανε το δικό του outsourcing».
Μετά το σάλο που προκλήθηκε, η Ν.Δ. πρότεινε να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα το ηχητικό απόσπασμα της συνομιλίας Παππά-Μιωνή, καθώς και τα πρακτικά από την κατάθεση που είχε δώσει στην Επιτροπή ο κ. Παππάς, δεδομένου ότι οι διάλογοι που κατέθεσε χθες ο επιχειρηματίας διαφέρουν σημαντικά από όσα είχε πει στην Επιτροπή ο κ. Παππάς. Με την πρόταση της Ν.Δ. συντάχθηκε και το Κίνημα Αλλαγής.
Στο μεταξύ, κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, ανέφεραν: «Καθίσταται πλέον σαφές, με μάρτυρα μάλιστα τον Νίκο Παππά, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στήσει ένα παραδικαστικό σύστημα για να κάνει “δουλειές”. Ο κ. Παπαγγελόπουλος έκανε τη δική του δουλειά: εξυπηρετούσε τον ΣΥΡΙΖΑ και έβγαιναν “πολλά λεφτά” με την πλήρη ανοχή και γνώση του “κεντρικού μαγαζιού”, όπως το χαρακτηρίζει ο κ. Παππάς, του ΣΥΡΙΖΑ. Από τις συνομιλίες αποδεικνύεται:
  • Yπαρξη παραδικαστικού και οικονομικές δοσοληψίες – “Λεφτά, πολλά λεφτά”
  • Προτροπή του κ. Παππά να «δώσει» ο Σταύρος Παπασταύρου, χωρίς όμως κανένα στοιχείο και με προφανή πολιτική στόχευση, την κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι για να παύσουν να τον κυνηγούν.
  • Ο κ. Παππάς σε σχέση με την κατάθεσή του στην Επιτροπή της Βουλής ψευδόρκησε. Να θυμίσουμε ότι στις 5.2.2020 ο κ. Παππάς είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν ήξερε τίποτα για “μαγαζί Παπαγγελόπουλου” και δεν είχε μιλήσει ποτέ για την κ. Γκραμπόφσκι.
Σε όλες αυτές τις παραδικαστικές μεθοδεύσεις ακούσαμε κι αυτό:  ο ΣΥΡΙΖΑ να εγκαλεί την κ. Τουλουπάκη για δήθεν συγκάλυψη υπέρ του… κ. Σαμαρά!
Για μια αρχειοθετημένη υπόθεση που διερευνήθηκε από 4 δικαστικούς από το 2015 έως το 2019! Την ώρα που το παρακράτος, με τις αποκρουστικές μεθόδους του, αποκαλύπτεται με συγκλονιστικά έγγραφα και ντοκουμέντα, εμφανίζουν μια ακόμη ακατανόητη αστειότητα που ειπώθηκε προ πέντε ετών. Είναι τέτοια η απελπισία τους που εμφανίζουν ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ως δήθεν “νέο στοιχείο”. Οι γελοίοι σκευωροί έφθασαν από τα “νομίζω, άκουσα, εκτιμώ, εικάζω, έχω ακούσει” των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων της Νοvartis, στο σημερινό κατάντημα να επικαλούνται – έναν ακόμα εθελοντικώς προσερχόμενο- δήθεν μάρτυρα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι “πιστεύεται πως” (“it is believed”) ο κ. Παπασταύρου θα χρηματοδοτούσε την προεκλογική εκστρατεία του τότε κυβερνώντος κόμματος (Ιανουάριο 2015). Και θα το έκανε αυτό επειδή ήταν συνεργάτης του κ. Σαμαρά, όταν θα έκανε μια δουλειά σε ορυχείο στα… Σκόπια!
Ολα αυτά περιέχονται σε δικογραφία που αρχειοθετήθηκε! Πραγματικό παραλήρημα, με την ίδια μέθοδο και ίδιους πρωταγωνιστές, σε όλες τις υποθέσεις που έστησαν.. Σήμερα το ερώτημα αφορά τον κ. Τσίπρα. Αποδέχεται τη ρήση Παππά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μαγαζί στο οποίο βάζει την ατζέντα ο Παπαγγελόπουλος;».
Σοκάρουν… οι διάλογοι Παππά-Μιωνή στο Μαξίμου
Σοκαριστικοί είναι οι διάλογοι που διημείφθησαν το 2016 μεταξύ του τότε υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά και του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή. Σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο που κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή ο κ. Μιωνής, ο κ. Παππάς φέρεται να λέει ότι «κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά» απαντώντας στην ερώτηση πώς αντιλαμβάνεται τον Δ. Παπαγγελόπουλο.
Στην ίδια συνομιλία ο κ. Παππάς κάνει λόγο για «μαγαζί» εννοώντας το Μαξίμου και προσωπικές ατζέντες, ενώ αίσθηση προκαλεί η πίεση που άσκησε στον κ. Μιωνή να μεσολαβήσει στον Σταύρο Παπασταύρου για να ψευδορκήσει κατά της Μαρέβας Γκραμπόφσκι, συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Οι διάλογοι είναι αποκαλυπτικοί:
Ν (Νίκος Παππάς): Απλά μην ανοίγεις τώρα… Ο Παπαγγελόπουλος εντάξει.
Σ (Σάμπυ Μιωνής): Τι; Πώς τον διαβάζεις;
Ν: Εχει τη δική του ατζέντα. Κι αυτό το σημείο το δικό σου… Μαθαίνω για ποιον είναι. Αλλά το σημείο το δικό σου είναι που γίνεται το conflict… Οτι με τη δική του ατζέντα κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού. Εγώ δεν είμαι αφελής. Ξέρω και καταλαβαίνω ότι σε αυτό το επίπεδο της πολιτικής… Καμία αντίρρηση! Ξέρω, καταλαβαίνω, οσμίζομαι, μαθαίνω ότι κάποιοι βγάζουν λεφτά. Λεφτά!
Σ: Βγάζουν λεφτά;
Ν: Πολλά λεφτά, δεν μιλάμε τώρα για… Βγάζουνε λεφτά!
Σ: Ναι, ναι… το έχω ακούσει κι εγώ αυτό.
Ν: Μπράβο. Κι αυτό μπορούμε να κάνουμε ότι δεν το είδαμε. Το no go είναι όταν η ατζέντα τους κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού… Εκεί δεν είναι… Δεν υπάρχει δηλαδή έτερο… Μεγάλε, εάν κρίνουμε ότι το μαγαζί το βοηθάς, μπορείς να είσαι εδώ και να κάνεις και το outsourcing. Το δικό σου, ας πούμε. Κατάλαβες;
Σ: Ναι, ναι, καταλαβαίνω. Realpolitik λέγεται αυτό.
Ν: Ναι, αλλά το να έρθεις και να βάλεις στο μαγαζί μας ατζέντα που δεν έχουμε επιλέξει, η οποία μας δημιουργεί και δυσκολίες… ε, όχι ρε! Κάτσε ρε!
Σε ό,τι αφορά το απόσπασμα της συνομιλίας για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ο διάλογος είναι αποκαλυπτικός:
Σ: Εχω μεγάλους γονείς. Εχω έναν αδελφό, οποίος δεν μπορεί να έρθει στην Ελλάδα με την οικογένειά του αυτή τη στιγμή γιατί φοβάται. Ετσι, δεν γίνεται να μην ταράζομαι. Εχω έναν κολλητό φίλο, συνεταίρο πρώην κ.λπ., ο οποίος μου λέει “δεν ξέρω πόσο θα αντέξω”. Και τον βλέπω ότι είναι σε κατάσταση τρελή. Με δυο ψυχιάτρους και φάρμακα. Και ο Σταύρος το ίδιο. Με ψυχοφάρμακα. Οσο και να τον μισείτε κ.λπ., άνθρωπος είναι κι αυτός.
Ν: Δεν μισούμε κανέναν. Δεν μισούμε κανέναν. Να βγει να μιλήσει.
Σ: Να βγει να μιλήσει, να πει τι ρε συ;
Ν: Ελα ρε μ… Να βγει…
Σ: Και τι να πει; Σίγουρα; Ο Σταύρος ξέρει πράγματα που δεν ξέρω εγώ; Ετσι; Για κάτσε δυο λεπτάκια. Αλλά, να σου πω, εσύ θα έβγαινες ποτέ να μιλήσεις για τον Αλέξη;
Ν: (Μάλλον γνέφει υποδηλώνοντας άρνηση)
Σ: Ε, πώς να περιμένεις τώρα ο άλλος να βγει; Να είμαστε τώρα λογικοί. Δηλαδή θες να σου κάνουν εσένα το ίδιο πράγμα μεθαύριο; Ε, δε λέει.
Ν: Και τη Μαρέβα. Και τη Μαρέβα.
Σ: Τι;
Ν: Και τη Μαρέβα.
Σ: Και τι θες δηλαδή; Είναι κολλητή του φίλη η Μαρέβα.
Ν: Α, α…
Σ: Οταν πέθανε η γυναίκα του…
Ν: Με τρέλανες… Λέω φίλη; Χα, χα, χα…
Σ: Οταν πέθανε η γυναίκα του Σταύρου και το παιδί του ήταν 7 μηνών του Σταύρου, η Μαρέβα δεν μπορείς να φανταστείς πόσο του στάθηκε. Ηταν σαν δεύτερη μάνα του παιδιού του. Τι θες δηλαδή; Δεν ξέρω τι έχει κάνει. Μπορεί να μην έχει κάνει τίποτα η Μαρέβα. Δεν έχω… Στα α… Αλλά πες μου, τι θέλεις; Την κοπέλα που του στάθηκε όταν πέθανε η γυναίκα του…
Ν: Να πάει να τη δώσει. Δεν θα το κάνει ποτέ…
Σ: Πώς γίνεται αυτό; Δηλαδή δεν παίζει αυτό, ρε παιδιά. Δεν παίζει… Δηλαδή είναι ο συνάνθρωπός σου.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου