Hmeromhnia

τελευταιες αναρτησεις

Tel Anartisis

Translate ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ NEWS

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

«Φωτιά» σε Μαύρη Θάλασσα-Βαλτική: Το ΝΑΤΟ ενισχύει τις δυνάμεις του αποκλείοντας την Ρωσία – Θα αποστείλει η Ελλάδα πολεμικά πλοία;



Ειδήσεις χωρίς σύνορα blog ➤
«Το ΝΑΤΟ εξετάζει το ενδεχόμενο της ναυτικής  ενίσχυσης της παρουσίας  του στη Μαύρη Θάλασσα», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg μετά από μια συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον Πρόεδρο της Γεωργίας Γκιόργκι Μαργκβελασβίλι, μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων.
Σύμφωνα με τον Stoltenberg, το ΝΑΤΟ συζητά με τους συμμάχους του  στην Μαύρη Θάλασσα, την αύξηση της παρουσίας μιας πολυεθνικής δύναμης με περισσότερα πολεμικά  πλοία.
Ο ίδιος  είπε επίσης ότι το ΝΑΤΟ θα ενισχύσει τη βοήθεια που παρέχεται στη Γεωργία κατά τη σύνοδο κορυφής στη Βαρσοβία στις 8-9  Ιουλίου 2016.
Ο γγ του ΝΑΤΟ εξήγησε ότι αυτό γίνεται ως μέρος μιας επίδειξης δύναμης της συμμαχίας αλλά και της πρακτικής υποστήριξης στην Γεωργία, καθώς η χώρα έχει πραγματοποιήσει μια εντυπωσιακή προσπάθεια στον τομέα των μεταρρυθμίσεων  στο έδαφός της .
Υπενθυμίζουμε ότι ο υπουργός Άμυνας της Ρουμανίας Mihnea MOTOC  έχει αναφέρει ότι μέρος του στόλου της Μαύρης Θάλασσας θα συμπληρώνει μεγάλη δύναμη Πεζοναυτών επιπέδου Ταξιαρχίας, ενώ  η δύναμη αυτή θα διαθέτει και αεροπορική δύναμη, έχοντας ως  στόχο την  αποτροπή επεισοδίων και περιστατικών από την ρωσική πλευρά, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.
Στα σχέδια αυτά σύμφωνα με άλλους αμυντικούς αναλυτές να συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα , από την οποία ενδεχομένως να ζητηθεί  η αποστολή ναυτικών  μονάδων επιφανείας , ίσως και υποβρυχίων στα πλαίσια του ΝΑΤΟ.
Το ίδιο άλλωστε είχε συμβεί και με τον πόλεμο τόσο στην Βοσνία (1995) όσο και στην Σερβία ( 1999), για να μην ξεχνιόμαστε.
Η συμμαχία αποκλείει ταυτόχρονα την Ρωσία  σε Βαλτική και Μαύρη Θάλασσα.  Την ίδια στιγμή οι Αμερικανοί έχουν αποστείλει μόνο στην Μεσόγειο δύο αεροπλανοφόρα κατάφορτα με μαχητικά αεροσκάφη, ενώ «αμόλησαν» και τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια κλάσεως BIRGINIA , και μαζί με τα αντιτορπιλικά κλάσεως arleigh burke με σύστημα AEGIS , αποτελούν την «τανάλια» που περισφίγγει την Μόσχα.
Η «καταιγίδα» νομίζουμε ότι φαίνεται στο ορίζοντα λόγω της μεγάλης κόντρας των δύο υπερδυνάμεων και αφορά ολόκληρο τον πλανήτη.
Ελπίζουμε αυτήν την φορά να τηρήσουμε μια ουδέτερη στάση  μη εμπλεκόμενοι καθόλου στην διαμάχη Ρωσίας και ΗΠΑ.

Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου