Hmeromhnia

τελευταιες αναρτησεις

Tel Anartisis

Translate ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ NEWS

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Η «μητέρα» των μαχών ξεκίνησε. Ισχυροί ιδιώτες χτυπούν σκληρά τη ΔΕΗ



Ειδήσεις χωρίς σύνορα blog ➤
Οι προσφορές και οι χαμηλότερες τιμές που έχουν αρχίσει και προσφέρουν οι ανταγωνίστριες εταιρίες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας οδηγούν πολλούς καταναλωτές στο να αλλάξουν εταιρεία προμήθειας και να φύγουν από την ΔΕΗ.
Ήδη, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, περίπου 520.000 μετρητές κατανάλωσης ρεύματος άλλαξαν χέρια… και από τη ΔΕΗ πέρασαν σε ιδιωτικές εταιρείες. Τον Μάρτιο το μερίδιο της δημόσιας επιχείρησης σε μέση, χαμηλή και υψηλή τάση έχει υποχωρήσει στο 92,78%, με το υπόλοιπο 7,22% να μοιράζονται επτά εταιρείες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία Απριλίου, η ΔΕΗ συνέχισε να χάνει μερίδια αγοράς έναντι των εναλλακτικών παρόχων χάνοντας άλλο 1,38% στην λιανική. Πλέον το ποσοστό της έχει περιοριστεί στο 91,4% με τα μεγαλύτερα μερίδια αγοράς στους εναλλακτικούς να κατέχονται πλέον από Ηρων (2,42%), Elpedison (2,13%) και Protergia (1,91%).
Που στοχεύουν οι ανταγωνιστές της ΔΕΗ
Οι εναλλακτικοί πάροχοι στοχεύουν κυρίως στους επιχειρηματικούς καταναλωτές Μέσης Τάσης, προσφέροντας ανταγωνιστικά τιμολόγια έναντι της ΔΕΗ, η οποία διατηρεί υψηλές τιμές. Το στοίχημα αυτό το έχουν κερδίσει, αφού το μερίδιο τους ξεπερνά το 10% και προβλέπεται να αυξηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.
Στους καταναλωτές Χαμηλής Τάσης, δηλαδή στους οικιακούς και εμπορικούς πελάτες η διείσδυση παραμένει πολύ χαμηλή. Για να κερδίσουν τα νοικοκυριά, οι εταιρείες έχουν ξεκινήσει καμπάνιες προσέλκυσης, με προσφορές για τους νέους συνδρομητές.

Ο ανταγωνισμός φοβίζει τη ΔΕΗ και για το λόγο αυτό προσφέρει έκπτωση στους καλοπληρωτές


«Μ’ ένα σμπάρο… δύο τρυγόνια» πετυχαίνει η ΔΕΗ, προσφέροντας 15% έκπτωση στους καταναλωτές-πελάτες της που εξοφλούν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς ρεύματος.
Βάση του σκεπτικού αυτού,  αφενός ενισχύει τη ρευστότητα και βελτιώνει τους χρηματοοικονομικούς δείκτες της επιταχύνοντας τις εισπράξεις και αφενός δίνει «ανάσα» σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Η έκπτωση αφορά σε χαμηλότερη τιμή πώλησης ρεύματος και σε απώλεια εσόδων. Όμως, όπως επισημαίνουν στελέχη της εταιρείας, η επίπτωση αυτή θα αντισταθμισθεί στα οικονομικά αποτελέσματα από την αύξηση των διαθεσίμων, τη μείωση του δανεισμού και την περιστολή του χρηματοοικονομικού κόστους.
Τι σημαίνει η έκπτωση αυτή για τους καταναλωτές
Η έκπτωση 15% για καταναλωτές που πληρώνουν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς  ισχύει άμεσα  και αφορά το καθαρό ποσό του ρεύματος (όχι το συνολικό ποσό του λογαριασμού, όπου περιλαμβάνονται δημοτικά τέλη κλπ).
Την έκπτωση θα μπορέσουν να καρπωθούν επίσης εκατομμύρια καταναλωτές που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη, εφόσον προχωρήσουν σε ρύθμιση των οφειλών τους και τηρούν τους διακανονισμούς.
Τα οφέλη και οι στόχοι της ΔΕΗ
Στόχος της ΔΕΗ είναι να αυξηθεί η εισπραξιμότητα, να περιοριστούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και μέσω της χρηματοοικονομικής διάρθρωσης να βελτιωθούν τα αποτελέσματα της εταιρίας και να περιοριστεί ο δανεισμός.
Παράλληλα η ΔΕΗ με την κίνηση αυτή στέλνει το δικό της μήνυμα στους εναλλακτικούς παρόχους,  καθώς η «μάχη» στον αγορά ενέργειας μόλις ξεκίνησε και η ΔΕΗ στοχεύει να κρατήσει το «υγιές» πελατολόγιο, που θα της επιτρέψει να διευρύνει  τα περιθώρια κέρδους.
Επισημαίνεται ότι βάσει των μνημονιακών και άλλων δεσμεύσεων έναντι της ΕΕ για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, το μερίδιο της ΔΕΗ στην αγορά πρέπει να μειωθεί στο 50% μέχρι το 2020.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου