Hmeromhnia

τελευταιες αναρτησεις

Tel Anartisis

Translate ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ NEWS

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Αλλεργία ή κρυολόγημα; Τι από τα δύο έχετε; Πως να το ελέγξετε ΓΡΗΓΟΡΑ και ΕΥΚΟΛΑ!



Ειδήσεις χωρίς σύνορα blog ➤
Πολλοί άνθρωποι αυτή την περίοδο έχουν συμπτώματα κρυολογήματος, όπως συνάχι, φτέρνισμα και βήχας. Τα ίδια όμως συμπτώματα εκδηλώνονται και σε περιπτώσεις που κάποιος έχει έξαρση στην εποχική αλλεργία, σύμφωνα με ιατρικό πόρταλ.
Πώς μπορείτε όμως να ξέρετε πότε κάποιο σύμπτωμα είναι αποτέλεσμα κρυολογήματος και πότε οφείλεται σε αλλεργία;
Ο δρ James M. Steckelberg από την διαβόητη κλινική Mayo στις ΗΠΑ δίνει τις απαντήσεις:
Εάν έχετε την τάση να παθαίνετε “κρυολογήματα” που αναπτύσσονται ξαφνικά και συμβαίνουν την ίδια περίοδο κάθε χρόνο, είναι πιθανό να έχετε πραγματικά πρόβλημα με τις εποχικές αλλεργίες. Παρά το γεγονός ότι τα κρυολογήματα και οι εποχιακές αλλεργίες μπορούν να μοιράζονται μερικά από τα ίδια συμπτώματα, πρόκειται για πολύ διαφορετικές ασθένειες.
Τα κοινά κρυολογήματα προκαλούνται από ιούς, ενώ οι εποχιακές αλλεργίες είναι αποκρίσεις./αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος που ενεργοποιείται στην έκθεση σε αλλεργιογόνα.
Η θεραπεία του κοινού κρυολογήματος μπορεί να περιλαμβάνει ανάπαυση, αναλγητικά και απλή φαρμακευτική αγωγή, όπως αποσυμφορητικά και αντιβηχικά. Ένα κρυολόγημα διαρκεί συνήθως 3-10 ημέρες, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δύο εβδομάδες.
Η θεραπεία των εποχικών αλλεργιών μπορεί να περιλαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, αντιισταμινικά, ρινικά σπρέι στεροειδών και αποσυμφορητικά, μαζί με αποφυγή της έκθεσης σε αλλεργιογόνα, όσο αυτό είναι δυνατόν. Οι εποχικές αλλεργίες μπορεί να διαρκέσουν αρκετές εβδομάδες.
Γρήγορος έλεγχος: Είναι κρυολόγημα ή αλλεργία;
Σύμπτωμα ΚρυολόγημαΑλλεργία
ΒήχαςΣυνήθως Μερικές φορές
Γενικοί πόνοιΜερικές φορέςΠοτέ
Κόπωση και αδυναμίαΜερικές φορέςΜερικές φορές
Φαγούρα στα μάτιαΣπάνιαΣυνήθως
ΦτάρνισμαΣυνήθωςΣυνήθως
ΠονόλαιμοςΣυνήθωςΣυνήθως
Βουλωμένη μύτηΣυνήθωςΣυνήθως
ΠυρετόςΣπάνιαΠοτέ
Το σίγουρο πάντως είναι ότι όποια «διάγνωση» κι αν κάνετε μόνοι σας, ο πιο κατάλληλος είναι ο γιατρός σας. Επισκεφθείτε τον…
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου