Hmeromhnia

τελευταιες αναρτησεις

Tel Anartisis

Translate ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ NEWS

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Δικαστήριο των ΗΠΑ μπλοκάρει εν μέρει το διάταγμα του Τραμπ – Χάος και διαμαρτυρίες στα αεροδρόμια με πάνω από 100 εως 200 συλλήψεις

Δικαστήριο των ΗΠΑ μπλοκάρει εν μέρει το διάταγμα του Τραμπ – Χάος και διαμαρτυρίες στα αεροδρόμια με πάνω από 100 εως 200 συλλήψεις


Ειδήσεις χωρίς σύνορα blog ➤
Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) εκτιμά ότι η εντολή επηρεάζει 100 ως 200 ανθρώπους που έχουν συλληφθεί σε αεροδρόμια των ΗΠΑ ή ταξιδεύουν, αν και νομικοί σύμβουλοι της αμερικανικής κυβέρνησης δεν ήταν σε θέση σε επιβεβαιώσουν τον αριθμό.
Η δικαστίνα Αν Ντόνελι, πρόεδρος του περιφερειακού δικαστηρίου της ανατολικής περιφέρειας της Νέας Υόρκης, έλαβε την απόφαση σε μια συνεδρίαση σχετικά με το διάταγμα του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με το οποίο απαγορεύθηκε η είσοδος στη χώρα σε πολίτες επτά κατά πλειοψηφία μουσουλμανικών χωρών και ανεστάλη το πρόγραμμα υποδοχής προσφύγων.
Απαγόρευση εισόδου ακόμη και για τα πληρώματα των αεροπορικών εταιρειών
Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, η απαγόρευση εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής η οποία επιβλήθηκε σε κατόχους διαβατηρίων επτά κρατών της Μέσης Ανατολής ισχύει και για τα πληρώματα των αεροπορικών εταιρειών, αναφέρει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) το οποίο εστάλη σε αερομεταφορείς σε όλο τον κόσμο χθες Σάββατο.

Προθεσμία 30 ημερών από τον Τραμπ για ένα σχέδιο κατά του ISIS

TRUMP-BIBLE-facebook (1)
Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έδωσε προθεσμία ως τα τέλη του Φεβρουαρίου στους στρατηγούς του προκειμένου να καταρτίσουν και να του παρουσιάσουν ένα σχέδιο για το πώς θα «ηττηθεί» η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).
Ο Ρεπουμπλικάνος θέλει να εκπληρωθεί μια από τις υποσχέσεις του κατά την προεκλογική του εκστρατεία, όταν επί μήνες χλεύαζε και επέκρινε τον αργό ρυθμό της προόδου στον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών τουΙΚ.
Το σχέδιο θα πρέπει να περιέχει «μια διεξοδική στρατηγική για να νικηθεί το ΙΚ», κατά το κείμενο του διατάγματος που υπέγραψε χθες βράδυ ο Τραμπ και δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο. Το «περίγραμμα του σχεδίου για να νικηθεί το ΙΚ» πρέπει να παρουσιαστεί στον αμερικανό πρόεδρο εντός 30 ημερών.
Ο νέος υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις καλείται να βρει μέσα ώστε να δοθεί περισσότερη ελευθερία στα στρατεύματα για να πολεμήσουν το ΙΚ «με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο», να εξαπολυθεί μια επίθεση σε όλα τα μέτωπα εναντίον των τζιχαντιστών, συμπεριλαμβανομένου αυτού του Διαδικτύου, αλλά και να προτείνει μηχανισμούς που θα επιτρέψουν να στερέψει κάθε χρηματοδότηση για τους τζιχαντιστές.
Το διάταγμα καλεί ακόμη τον Μάτις να βρει «νέους εταίρους του συνασπισμού» τον οποίο σχημάτισαν οι ΗΠΑ εναντίον του ΙΚ.
Η Ρωσία κατέστησε ήδη σαφές χθες Σάββατο, έπειτα από μια τηλεφωνική συνδιάλεξη ανάμεσα στον Τραμπ και τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, πως οι δύο άνδρες θέλουν μια «αληθινή συνεργασία εναντίον του ΙΚ στη Συρία».
Αυτή όμως είναι μια επιλογή που οι αμερικανοί ανώτατοι αξιωματικοί αντιμετωπίζουν με μεγάλη δυσπιστία, καθώς θεωρούν πως οι Ρώσοι επενέβησαν στη Συρία πάνω απ’ όλα για να υποστηρίξουν το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.
Την Παρασκευή, ο Τραμπ πήγε στο Πεντάγωνο για να συναντήσει ανώτατους αξιωματικούς των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων και τους έθεσε το ερώτημα πώς μπορεί να επιταχυνθεί η εκστρατεία εναντίον του ΙΚ.
Ο Ρεπουμπλικάνος δεν αποκλείεται να επιλέξει να ανατρέψει τη στρατηγική του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ήθελε να αποφύγει πάση θυσία την εμπλοκή αμερικανικών χερσαίων δυνάμεων στις εχθροπραξίες και τις είχε περιορίσει σε συμβουλευτικό και υποστηρικτικό ρόλο.
Παράλληλα αμερικανικά αεροσκάφη, όπως και αυτά του διεθνούς συνασπισμού, βομβαρδίζουν σχεδόν καθημερινά τους τζιχαντιστές από το καλοκαίρι του 2014.
Η ενίσχυση των αμερικανικών δυνάμεων ενδέχεται να επικεντρωθεί στη Συρία. Αμερικανικά στρατεύματα μπορεί να αναπτυχθούν κατά μεγαλύτερους αριθμούς στο πλευρό των δυνάμεων που μάχονται για να ανακαταλάβουν τη Ράκα, ανακηρυγμένη «πρωτεύουσα» του ΙΚ, σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών ΜΜΕ.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου